Ky është libri i  43 i Esat Stavilecit

Në botim të GIZ-it, Projektit gjerman për Reformen Ligjore në Kosovë,me datë 30 qershor 2014 në hotelin “Emerald” në Prishtinë u organizua promovimi i librit “Komentar i Ligjit të Procedurës administrative’.

Ky është komentari i parë i këtij ligji në Kosovë dhe, njëkohësisht, libri i 43 i Esat Stavilecit,I cili është  provua në gjini të ndryshme të shkrimit juridik deri më sot, me 35 libra autorialë dhe tetë libra bashkëautorialë.

Për mundësinë e “bosnjizimit”të Kosovës është bërë fjalë shumë vite më parë, veçanërisht prej periudhës së ndërtimit të shtetit të Kosovës sipas modelit të Ahtisarit.Por të gjithëve që “rrahnim”këtë tel na dilnin përpara ndërkombëtarët për të na bindur se kjo nuk ndodh dhe nuk  mund të ndodhë.

 

 

 

Më 27 shtator 2013, në Swis Diamond Hotel në Prishtinë u  promovua vepra e plotë në 20 vëllime.

Zyrtarë të Kosovës “përbetohen” ne “Marrëveshjen ndërkombëtare të Brukselit” me serbët, e ata fare nuk e vrajnë mendjen për të. Eshtë pritur që “të çarat” të ndodhin rreth zgjedhjeve lokale të 3 nëntorit dhe serbët qysh heret  paralajmëruan  “përplasjen”. Në të vërtetë, përderisa zyrtarë të Kosovës gjithë kohën flasin se zgjedhjet lokale me 3 nëntor do të zhvillohen “në përputhje me ligjet e shtetit të Kosovës dhe standardet më të larta ndërkombëtare”, nga Serbia vijnë lajme që i demantojnë.