Në një mbrëmje gala të dielen më 23 dhjetor 2012, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, Forumi Imazh& Media, ndau çmimet për vitin 2012. Me çmimin “Vizionar i bashkimit kombëtar”u nderua Esat Stavileci.
Në kuadër të manifestimit të organizuar me këtë rast, u shfaq filmi dokumentar i Jahja Shehut  kushtuar jetës dhe veprës  me rastin e 70 vjetorit të tij të lindjes dhe u promovua libri  më i ri, i 35 me rradhë,  “Gjurmët e një jete”.
Në vitin 2009, nga po i njëjti Forum,  ai pati fituar çmimin “Imazhi i Intelektualit  Shqiptar”