Libri “Të menduarit dhe të shkruarit juridik” nga Esat Stavileci është libër serioz, i rrallë, i veçantë, në rradhë të parë nga vlerat e shkencës juridike, i  përgatitur me  kujdesin e akademikut të mirëfilltë tërësisht në konformitet me kërkesat metodologjike për hulumtime shkencore- shkruan Prof.dr.Riza Smaka në Shtojcën për kulturë të së përditshmes prishtinase “Kosova Sot” të datës 1 qershor 2013.

Aristoteli, Bekoni,Stavileci

Esat Stavileci, vazhdon në shkrimin e tij Smaka, sikundër Aristoteli, të cilin preferoj ta quaj Aristoteli  i Madh, Bekoni e shumë mendimtarë filozofikë  tjerë, duke e vlerësuar deduksionin, më tepër e avaluon induksionin dhe metodën induktive për krijimin e mendimit juridik kritik- analitik e racional dhe, për aq të qëndrueshëm.

 

Smaka në shkrimin e tij  librin “Të menduarit dhe të shkruarit juridik” të Esat Stavilecit e cilëson si libër që ka vlera pedagogjike, analitike, kritike e shkencore.

 

 

(Me gjerësisht në “Kosova Sot”, datë 1 qershor 2013).