Fahri Musliu
Duke vlerësuar se mendimi dhe qëndrimi i Juaj ndaj çështjes së Kosovës dhe asaj shqiptare është me rëndësi qenësore dhe me ndikim, Ju lutemi që ta pranoni lutjen tonë për t’iu përgjigjur pyetjeve të shtruara për librin:Kosova midis Prishtinës e Beogradit: Si të arrihet zgjidhja përfundimtare?

DUHET “TE ECIM” RRUGES SE CILES “I SHIHET FUNDI” -KOSOVA PO KALON NE CASTE TE “PRITJEVE TE MEDHA”   NE KOHEN E RENDIMENTEVE “ENDE TE VOGLA”--NUK KRIJOHET “MOZAIKU”VETEM ME “GURE NJENGJYRESH”

 1. Profesor Stavileci, si i vlerësoni rrjedhat aktuale politike në Kosovë?

 E.Stavileci:Varësisht se nga cili kënd i vështroj.”Ngjyrat” më paraqitën të ndryshme,nëse  rrjedhat i gjykoj nga këndi i“zërave  optimistë”të zyrtarëve vendorë dhe nga këndi i “zërave kërcënues”të ndërkombëtarëve.Rrjedhat janë ato “çfarë janë dhe  duhet të vlerësohen drejtë,pa paragjykime.Asnjerës palë “nuk i duhet vlerësimi” që nuk mbështetet në realitetin që po ndodhë me ne dhe për reth nesh.


(Intervistë dhënë Javorës “Fokusi”,Prishtinë,10 qershor,2005)                               

1.Profesor,po fillojmë nga tema shumë e përfolur në Kosovë,decentralizimi.Mund ta shpjegoni se çka realisht do të duhej kuptuar me decentralizim? Stavileci: